ویزای سوئیس

ویزای سوئیس و اطلاعات مورد نیاز


شرایط دریافت ویزای سوئیس

کشور سوئیس از جمله کشورهای امضا کننده پیمان شینگن می باشد و به همین علت متقاضیان ورود به کشور سوئیس برای سفر به سوئیس نیاز به ویزای شینگن سوئیس دارند. حضور فرد متقاضی جهت انگشت نگاری و مصاحبه در روز تعیین شده از طرف سفارت سوئیس الزامی میباشد. ویزای توریستی سوئیس شامل افرادی می‌شود که قصد اقامت کوتاه‌ مدت در سوئیس به منظور تفریح یا بازدید از بستگان را داشته باشند. ویزای توریستی سوئیس برای مدت مشخصی صادر می‌شود و به مسافر اجازه‌ی کار یا اقامت بیشتر از مدت زمان ویزا را نمی‌دهد.

محدوده شینگن چیست؟

فضای شنگن شامل ۲۵ کشور اروپائی است که همگی عضو اتحادیه اروپا هستند . کشورهای آلمان ، اتریش ، بلژیک ، دانمارک ، اسپانیا ، استونی ، فنلاند ، فرانسه ، یونان ، مجارستان ، ایتالیا ، لتونی ، لیتوانی ، لوکزامبورگ ، مالت ، هلند ، لهستان ، پرتغال ، جمهوری چک ، اسلوواکی ، اسلوونی و سوئد کشورهای امضا کننده پیمان شینگن هستند . کشورهای نروژ ، ایسلند و سوئیس نیز هر چند که عضو اتحادیه اروپا نمی باشند ، اما از امضا کنندگان پیمان شینگن هستند و به همین علت دارندگان ویزای شینگن سوئیس ، میتوانند علاوه بر کشورهای اتحادیه اروپا ، به این دو کشور نیز سفر کنند .

ویزای سوئیس به چه کسانی تعلق میگیرد  ؟

ویزای سوئیس و یا ویزای شینگن سوئیس به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد سفر تفریحی به سوئیس یا دیدار با اعضای خانواده‌شان را دارند . مدت اعتبار ویزای شینگن سوئیس حداکثر سه ماه است و متقاضی باید زودتر از تمام شدن نود روز اقامت مجاز در سوئیس و کشورهای شینگن ، خاک این کشور را ترک کند. بررسی اولیه‌ مدارک به منظور صدور ویزا دو هفته طول خواهد کشید. اما ممکن است تا صدور قطعی و تکمیل مدارک، چند هفته‌ای بیشتر نیز زمان احتیاج باشد ولی عموما تا شش هفته بعد از تحویل مدارک به بخش کنسولی واجد شرایط بودن یا نبودن درخواست کننده ویزای سوئیس مشخص خواهد شد.

شرایط عمومی و مدارک مورد نیاز ارائه درخواست ویزای سوئیس

۱- دارا بودن گذرنامه ( پاسپورت ) عادی ، گذرنامه خدمت و یا گذرنامه سیاسی به نحوی که در زمان ارائه درخواست ویزای سوئیس ، حداقل سه ماه اعتبار پس از اتمام زمان اعتبار ویزا داشته باشد و حداقل چهار صفحه کاملا خالی از هرگونه مهر ورود و خروج داشته باشد .

۲- کارت ملی و شناسنامه

۳- دو قطعه عکس رنگی با پس زمینه سفید بدون روتوش با مشخصات و معیارهای ICAO (عکس نباید قدیمی تر از ۶ ماه باشد، ۳۵ میلیمتر عرض و ۴۵ طول، فاصله ۲ چشم حداقل ۸ میلی متر )

۴- کپی ویزاهای شینگن قبلی که در سه سال گذشته اخذ شده است . ( در صورت وجود )

۵- نامه تمکن مالی و گردش ۶ ماه آخر حساب بانکی و یا گواهی هرگونه سپرده گذاری بانکی

۶- برای کارمندان بخش خصوصی و یا دولتی ، گواهی اشتغال به کار که در آن تاریخ شروع به کار ، سمت شغلی ، مبلغ حقوق و مدت زمان مرخصی درخواست کننده ویزا ذکر شده باشد به همراه فیش حقوقی و آخرین حکم کارگزینی ( دارندگان مشاغل دولتی )

۷- برای صاحبان مشاغل و یا کسبه و تجار پروانه کسب و یا ثبت شرکت و یا کارت بازرگانی

۸- برای صاحبان شرکتهای خصوصی ترجمه‌ی روزنامه رسمی شرکت به همراه رزومه‌ی شرکت به زبان انگلیسی، دو سری کپی از اصل مدارک فارسی

۹- برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها: کارت بین‌المللی دانشجویی یا کارت عضویت هیئت علمی

۱۰- برای بازنشستگان ، گواهی بازنشستگی که در آن مشخصات کامل بازنشسته و میزان حقوق ذکر شده باشد.

۱۱- برای بچه ها و دانشجویان ، گواهی تمکن مالی و تقبل هزینه توسط یکی از والدین ، گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت نام در سال آینده به همراه اجازه نامه رسمی خروج از طرف پدر وقتی فرزند بدون پدر خود مسافرت میکند .

۱۲- بیمه مسافرتی با حداقل پوشش ۳۰۰۰۰ یورو که تمام هزینه های درمانی در مدت اقامت درخواست کننده ویزا در محدوده کشورهای شینگن را پوشش دهد. شرکت بیمه گذار باید نماینده معتبر در کشور سوئیس داشته باشد .

۱۳- سند مالکیت آپارتمان یا ملک یا زمین ( در صورت دارا بودن )

۱۴- اگر دعوت‌نامه ندارید ، رزرو هتل با امضا که توسط یک آژانس مسافرتی سفر های ورودی سوئیس و یا مستقیما توسط خود هتل تأیید شده باشد ( تأییدیه آنلاین هتل قابل قبول نمی باشد) .

نکات مهم برای ارائه درخواست ویزای سوئیس

۱- حضور درخواست کننده ویزا در زمان تشکیل پرونده ویزای سوئیس الزامی است . برای درخواست کنندگان زیر ۱۶ سال الزامی است که هر دو نفر از والدین فرم درخواست ویزا را امضا کنند. برای کودکان نیز می بایست وقت مصاحبه جداگانه درخواست شود .

۲- حتما توجه داشته باشید ، ویزا بایستی از کشوری درخواست شود که هم مبدا ورودی شماست و هم بیشتر مدت زمان سفر شما در آن کشور سپری میگردد و این موضوع باید از طریق رزرو بلیط ( برای نشان دادن مبدا ورودی ) و رزرو هتل ( برای نشان دادن مدت زمان اقامت ) اثبات شود. عدم رعایت این موضوع در زمان تشکیل پرونده موجب رد درخواست ویزای شینگن سوئیس میشود.

۳- فرم ویزا را قبل از ورود به سفارت سوئیس تکمیل و امضا نمایید و از تمامی مدارک قبل از ورود به سفارت کپی تهیه کنید. توجه داشته باشید که اگر خانوادگی سفر می‌کنید ، برای هر کدام از اعضا باید فرم جداگانه‌ای پر شود.

۴- هزینه تشکیل پرونده درخواست ویزای سوئیس معادل ۶۰ یورو برای ویزاهای شینگن ۹۰ روزه و فقط به یورو قابل پرداخت است . لطفا توجه داشته باشید صندوق سفارت سوئیس از پذیرش اسکناس های تاخورده ، پاره و کثیف امتناع میکند . از آن جایی که سفارت سوئیس به طور محدود اسکناس ریز در اختیار دارد ، لذا خواهشمند است مبلغ را در صورت امکان دقیقاً برابر میزان هزینه ویزا شمرده و پرداخت نمایید. سفارت از پذیرفتن یورو به صورت پول خرد (سکه) معذور است و تنها اسکناس های پنج ، ده ، بیست ، پنجاه و صد یورویی قابل قبول خواهند بود. پرداخت با کارت امکان پذیر نیست .

۵- تاکید میشود ، هر گونه عمل متقلبانه و غیر قانونی ، جعل مدرک و ارائه مدارک مخدوش توسط متقاضی ویزای سوئیس موجب رد درخواست ، عدم امکان ورود به سفارت سوئیس و در نظر گرفتن محرومیتهای طولانی مدت برای اخذ ویزای شینگن از تمام کشورهای حوزه شینگن میگردد . برخی از دلالان پیشنهاد مدارک جعلی را نیز ارائه می نمایند . لطفا توجه داشته باشید هر شخصی که مدارک جعلی به سفارت ارائه نماید ، دیگر ویزا دریافت نخواهد کرد.

۶- کلیه‌ی مدارک فارسی باید ترجمه‌ی رسمی انگلیسی شده باشند و از همه مدارک دو نسخه کپی موجود باشد.

نکات مهم پس از رد درخواست یا اخذ ویزای شینگن سوئیس

۱- لطفا توجه داشته باشید ، در صورت رد درخواست ویزای سوئیس ، هیچ مبلغی از طرف سفارت سوئیس به شما مسترد نمی گردد .

۲- اخذ ویزای سوئیس ، به تنهایی هیچ ضمانتی بر ورود به منطقه شینگن ایجاد نمیکند و تصمیم گیری در خصوص اجازه ورود در مرزهای شینگن بر عهده پلیس مرزی قرار گرفته است که طبق مقررات میتواند در هنگام ورود خواستار ارائه مدارک مربوط به محل اسکان ، دعوتنامه یا رزرو هتل و بلیط رفت و برگشت هواپیما و مدارک مثبت مالی که نشان دهنده منابع مالی کافی برای پوشش هزینه های دارنده ویزا باشد ، گردد .

۳- دارندگان ویزای شینگن سالیانه سوئیس با امکان یکبار ورود و یا چند بار ورود نمیتوانند در هر ۶ ماه بیش از ۹۰ روز در مرزهای شینگن باقی بمانند.
۴- ویزاهای توریستی در اقصی نقاط دنیا بصورت ویزاهای تک وروده ( Single entry ) و یا ویزاهای چند وروده ( Multiple ) به افراد متقاضی اختصاص می یابند. در سال های اخیر کشور سوئیس،  همانند دیگر کشورهای حوزه شینگن ویزاهای توریستی خود را بصورت ویزاهای چند وروده به متقاضیان ورود به خاک کشور سوئیس از طریق ویزای توریستی ارائه می دهد.

 وقت سفارت سوئیس

برای دریافت فرم تقاضای ویزا و تعیین وقت سفارت سوئیس ، باید به دفتر کنسولی سفارت سوئیس در تهران مراجعه کنید. امکان تعیین وقت از طریق تلفن وجود ندارد.

نکته : لطفا توجه کنید سفارت سوئیس در تهران قوانین سختگیرانه ای برای اجازه ورود به سفارت دارد . پس لطفا حتما هنگام ثبت وقت مصاحبه سفارت به صحیح بودن اطلاعات هویتی و شماره پاسپورت خود  دقت کنید ، چون کوچکترین تفاوتی در نام ثبت شده در هنگام اخذ وقت سفارت ، هنگام ورود به سفارت موجب ابطال وقت و جلوگیری از ورود به سفارت سوئیس خواهد شد . حتما راس ساعت مقرر جلوی درب سفارت سوئیس حضور داشته باشید چون حضور زود هنگام باعث انتظار در جلوی درب سفارت و حضور دیر هنگام باعث ابطال وقت گرفته شده می گردد.

ویزای سوئیس

برای دریافت اطلاعات جامع و تکمیلی کشور سوئیس روی لینک های زیر کلیک کنید

هتل های برگزیده سوئیس

سفرنامه سوئیس

جاذبه های گردشگری سوئیس